Opleiding tot Chiropractor

Wil jij graag mensen op een natuurlijke manier helpen met hun gezondheidsklachten? Dan ben je bij de opleiding voor chiropractie aan het juiste adres. 

De chiropractor is in opkomst in Nederland,  momenteel zijn we met te weinig! Er zijn maar 400-500 chiropractoren voor de bijna 18 miljoen inwoners van Nederland. Na de studie kun je je eigen praktijk opzetten, of gaan werken voor een bestaand chiropractor kantoor in Nederland of het buitenland.

Wat doet een chiropractor?

Een chiropractor verzorgt het menselijk lichaam op basis van het feit dat alle lichaamsprocessen vanuit het zenuwstelsel worden aangestuurd. Het zenuwstelsel bestaat uit de hersenen, het ruggenmerg en andere zenuwen.
Omdat veel zenuwen door de rug lopen, is dit een plaats waar beknellingen (subluxaties) relatief vaak voorkomen. Het is dan de taak van de chiropractor om deze beknelling op te heffen.

Een chiropractor kan helpen door gebruik te maken van verschillende technieken. Voorbeelden hiervan zijn wervelkolomcorrecties, die ruimte maken voor de zenuwen en zorgen voor evenwicht in de wervelkolom. Ook kan een chiropractor gericht advies geven om stress te verminderen, nadat we hebben vastgesteld welke spanningen een negatieve invloed hebben op de klachten.

Welke technieken een chiropractor gebruikt, hangt af van de oorzaak van de klachten en van persoonlijke omstandigheden.

De ervaring leert dat bijna elke klacht kan verbeteren na het ontvangen van de gespecialiseerde hulp van een chiropractor!

De cursus is als volgt opgebouwd:

Seminars en lezingen
Praktische hands-on workshops
Vervolgfasen (scripties en scriptverwerking)
Bachelor- en masterscriptie
Tussentijdse examens, bachelor- en masterexamens
Stages in opleidingspraktijken (vrije keuze)

Inschrijving en kosten

Je kunt je ten alle tijde aanmelden voor de opleiding tot chiropractor met een academische graad. Houd echter rekening met de volgende bijzonderheden:

De studie start altijd op 1 oktober van elk jaar

Voor de schriftelijke inschrijving moet, naast een sollicitatiebrief een cv naar de Europese Chiropractie Academie worden gestuurd.

Het collegegeld bedraagt 12.800 euro per
jaar bij jaarlijkse betaling (andere betalingswijzen op aanvraag).

chiropractor-opleiding

Laat je contactgegevens achter voor meer informatie m.b.t. de opleiding en de open dag op 17 juli 2022 van 12:00-14:00 in Eindhoven - Heezerweg 343

Studie Beurs

Het Chiropractic Health Center GmbH & Co KG kent elk jaar nieuwe studiebeurzen toe. Wil je dit aanvragen, neem dan contact met ons op.

Ben je al arts of alternatieve behandelaar met een eerdere opleiding in chiropractie? Er is dan de mogelijkheid dat we seminars of examens erkennen die je al hebt voltooid voor je studie.

Heb je een diploma secundair onderwijs of heb je een opleiding gevolgd in een ander gezondheidsberoep, bijvoorbeeld fysiotherapeut? Dan is er de mogelijkheid om een universitair toelatingsexamen te doen in de vakken wetenschappen en wiskunde aan de DIU. Succesvolle afronding hiervan stelt je in staat om te studeren aan de European Chiropractic Academy.